مدارا، گونه ای از سیاست مصلحت جویانه است که در انتشار ادیان مختلف نقش مؤثری ایفا کرده و پایه های روابط اجتماعی را مستحکم و امکان تفاهم و تبادل انسانی را تقویت می کند. این شیوه، از مهمترین اصول اتخاذی سیاستمداران ادیان مختلف در مقابل مخالفان است. پیامبر اسلام در دوران مکی و مدنی با گروههای مختلفی همچون مومنان، منافقان، اهل کتاب و کفار مواجه بودند و بر اساس مصلحت و شرایط حاکم، با این گروه ها تعامل می نمودند. این تعامل بر طبق اصول و معیارهایی بوده است که از جمله مهمترین آنها، اصل مدار بود. ایشان در برخورد با گروههای مذکور، اصل اولیه را بر مبنای رفق و مدارا بنا نهادند، اما آنگاه که اصول تغییر ناپذیر دین و اساس دعوت ایشان هدف قرار می گرفت، صلابت و قاطعیت پیامبر نمودار می گشت. از مهمترین آثار این رفتار، ترویج دین اسلام، اتحاد و الفت بین مسلمانان و گرایش قلبی مخالفان به اسلام بوده است. مدارایی که پیامبر به کارگیری آن را در رأس سیاست خویش جای می دادند، به شیوه های مختلف از قبیل: دعوت با حکمت، موعظه حسنه و جدال احسن همراه بود. این رفتار در برخی موارد با تغافل و چشم پوشی همراه و با هدف جذب مردم به سوی دین مبین اسلام صورت می گرفت.
مسترحمی, سید عیسی و گردویی, فاطمه . (1400). شیوه های مدارای پیامبر (ص) و نقش آن در ترویج صلح از منظر قرآن. مطالعات قرآن پژوهی نور وحی, 6(11), 107-126.
MLA
مسترحمی, سید عیسی , و گردویی, فاطمه . "شیوه های مدارای پیامبر (ص) و نقش آن در ترویج صلح از منظر قرآن", مطالعات قرآن پژوهی نور وحی, 6, 11, 1400, 107-126.
HARVARD
مسترحمی, سید عیسی, گردویی, فاطمه. (1400). 'شیوه های مدارای پیامبر (ص) و نقش آن در ترویج صلح از منظر قرآن', مطالعات قرآن پژوهی نور وحی, 6(11), pp. 107-126.
CHICAGO
سید عیسی مسترحمی و فاطمه گردویی, "شیوه های مدارای پیامبر (ص) و نقش آن در ترویج صلح از منظر قرآن," مطالعات قرآن پژوهی نور وحی, 6 11 (1400): 107-126,
VANCOUVER
مسترحمی, سید عیسی, گردویی, فاطمه. شیوه های مدارای پیامبر (ص) و نقش آن در ترویج صلح از منظر قرآن. مطالعات قرآن پژوهی نور وحی, 1400; 6(11): 107-126.